Het bedrijf voor vleesverwerkend personeel
Het bedrijf in vleesverwerkend personeel

Verlof aanvragen en opnemen en uitbetaling vakantiegeld

Het aanvragen van snipperdagen en vakanties zijn op meerdere manieren mogelijk. Dit is ook afhankelijk van de opdrachtgever waar je werkzaam bent en de afspraken die hiermee zijn gemaakt.

In alle gevallen geldt echter wel dat Wouters Vleesverwerking iedere verlofaanvraag eerst moet goedkeuren, alvorens de vrije dag of vakantie opgenomen mag worden. Een verlofaanvraag dient uiterlijk 14 dagen van te voren te worden ingediend. Het aanvragen van vakanties is afhankelijk van de opdrachtgever waar je werkzaam bent. Het bedrijf heeft vaak zelf een termijn hiervoor vastgesteld om zo ook in de vakantieperiodes een goede verdeling qua bezetting te garanderen.

Het krijgen van verlof is alleen mogelijk indien hier nog voldoende vakantie uren voor staan. Het aantal vakantie-uren waar je recht op hebt, staat altijd vermeld in jouw contract. Op jouw loonstrook kun je het aantal reeds opgenomen vakantie-uren terugvinden.

Het opgebouwde vakantiegeld wordt jaarlijks in mei, uiterlijk in juni, uitbetaald. Indien jouw contract eerder is afgelopen of is beƫindigd, worden jouw resterende vakantie-uren en het opgebouwde vakantiegeld binnen vier weken uitbetaald.

Vakantiegeld wordt te allen tijde bijzonder belast. Dit betekent dus dat je hier netto minder aan over houdt dan jouw normale salaris (uitgaande van toepassing van de loonheffingskorting). Dit geldt ook voor de eindejaarsuitkering waar iedere medewerker in de vleesverwerkende industrie volgens de cao Vleessector recht op heeft. Dit was over het jaar 2013 een percentage van 2%.